Staff 2003 Bt.
  Termékek Kapcsolat Információk Árkalkuláció  
Árlisták
Gree
LG
Design Air
Mitsubishi
Prospektusok
Gree
LG
Winia
Midea
Gree bemutató
 
Üdvözöljük cégünk honlapján

klímaszerelés

Ezen az oldalon a gyakran felmerülő kérdésekre próbálunk választ adni.


Tartalom:
A klímákról általában
Telepítés
Karbantartás
Zöld kártya

A klímákról általában

    A készülékeket 4 csoportra bontjuk:
  • mobilklíma
  • ablakklíma
  • osztott (split)
  • légcsatornás

Mobilklíma

Egyszerűen, szakember nélkül telepíthető. Általában a készülék működése közben keletkezett hőt egy csövön keresztül a kültérbe kell kivezetni, ezért vagy fali átvezetőt kell nyitni vagy nyílászáró közelében kell elhelyezni. A kondenzvízet a készülék egy tartályban tárolja, melyet néha üríteni kell, az elvezetéséről külön gondoskodni nem kell. Vásárlás előtt érdemes szakember véleményét kérni a méretezést illetően, mivel ezek a készülékek kisebb szobák hűtésére alkalmasak.

Ablakklíma

Szerkezetileg nagyon hasonlít a mobilklímához azzal a különbséggel, hogy ezt a készüléket vagy fal vagy ablaknyílásba kell elhelyezni. A kondenzvíz a készülékből a kültérbe csöpög, elvezetéséről egyes helyeken gondoskodni kell.

Osztott (split)

A legelterjedtebb készülék típus. Itt már külön válik a beltéri és a kültéri egység, ezért mindenféleképpen szakemberrel kell telepíttetni. Jobb hűtőteljesítményt nyújt, mint a fenti két típus, és gazdaságosabb is. Karbantartási igénye kicsi: évi egy alkalommal megoldható. Nagyobb helységek, családi házak, üzletek hűtésére kiválóan alkalmas.

Légcsatornás

Irodaházak, bevásárlóközpontok, kisebb típusai családi házak hűtésére és levegőcseréjére használt készülékek.


Telepítés

Fontos kérdés, hogy mennyi ideig tart, mekkora kosszal jár?
Általában egy készülék telepítése 4-5 órát vesz igénybe, természetesen minden eset egyedi van, hogy hamarabb elkészül, van hogy tovább tart. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a munkaterület tisztaságára, azaz a faltörés és egyéb munkák által keletkezett koszt eltakarítjuk.
A másik alapvető kérdés, mennyibe kerül?
Erre a pontos választ csak a helyszín felmérése után lehet megadni. A telepítési díj nettó 38 000 Ft-tól indul, mely magában foglalja a munkadíjat, az anyagköltséget, és az üzembe helyezést.

Karbantartás

Fontos, hogy egy évben egyszer szakember vizsgálja meg a készüléket, aki elvégzi a karbantartási munkálatokat. A renszeres időközönként karbantartott készülék kevesebb energiát fogyaszt és működése is üzembiztosabb. A karbantartás költsége jóval kisebb egy a hiányából adódó hiba javításának költségénél.

Zöld kártya

22/1993. KTM rendelet 2.§ (5): 2002.01.01-től csak a hűtőközegek kezelésére vonatkozó technológia elsajátításáról szóló arcképes igazolással rendelkező személy végezhet hűtőközeg kezelést, vagy bármilyen munkát a hűtőkör bármely részén, ami a hűtőközegnek a légkörbe kerülését okozhatja. Az igazolást a környezetvédelmi miniszter által kijelölt szervezet adja ki.

^ Vissza a tetejére ^

        

 
 
Staff 2003 Bt.
Tel:0630/2982-999
Tel:0620/255-6666
E-mail: info@staffklima.hu
   
Website templatesBusiness directory UKYellow pages USWebsite design companyWeb design directoryWeb design directory AustraliaWeb design directory CanadaFree business web templates